Prim-ministra, Maia Sandu a adus mulțumiri tuturor funcționarilor publici care au susținut noul Guvern. Prin intermediul unui mesaj publicat astăzi pe rețelele de socializare, șefa Cabinetului de miniștri a garantat că Executivul va elibera de sub presiunea politică administrația publică locală, astfel încât toți primarii și toate consiliile raionale să-și poată exercita activitatea. De asemenea, Maia Sandu s-a adresat către prim-vicepreședinte Partidului Democrat, Pavel Filip, pe care la îndemnat să se prezinte la Parlament. 

„Dragi primari, consilieri locali, angajați ai primăriilor și consiliilor locale din toată țara, acțiunea dvs. înseamnă loialitate față de cetățeni. Și asta credem noi că este datoria primară a administrațiilor locale – să lucreze pentru oamenii din comunitățile lor. 

Ați fost supuși unui șantaj și unei presiuni politice fără precedent în țara noastră. Știu cât de greu v-a fost să vă exercitați atribuțiile, fiind amenințați la orice pas cu dosare penale, cu blocarea finanțării, dacă nu ascultați ordinele ilegale ale regimului Plahotniuc.

De patru zile, Republica Moldova are un guvern legitim ales, însă Plahotniuc utilizează instituțiile de forță, amenințând tot poporul cu răfuială, în cazul în care nu i se supune. Să te opui unui dictator care folosește forța brută și vrea să rămână la putere împotriva voinței cetățenilor înseamnă un act de mare curaj și patriotism.

Peticeni, UTA Găgăuzia, Taraclia, Capaclia, Sărătenii Vechi, Cahul, Târșița, Cimișlia, Bălți, Mereni, Briceni, Bălcăuți, Durlești, Mărcăuți, Basarabeasca – este dificil să fii primul și să iei atitudine, mai ales în astfel de condiții. Exemplul vostru este pentru toată țara și pentru noi, inclusiv, un model de rezistență împotriva unui regim odios și de respect față de lege și cetățeni în ciuda oricăror riscuri.

Domnule Filip, Prim-vicepreședinte al Partidului Democrat, vă somez să încetați hărțuirea oamenilor și vă îndemn să vă prezentați la muncă în Parlament. Acțiunile dvs. sunt ilegale. Opriți-vă cât nu este prea târziu”, a scris Maia Sandu într-o postare pe rețelele de socializare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!