Decizia procurorilor de a iniția o cauză penală privind finanțarea din exterior a Partidului Socialiștilor poate fi calificată drept un act politic, afirmă prim-ministra Maia Sandu. Asta în condițiile în care procurorii au decis să acționeze abia acum, deși campania electorală și alegerile au avut loc încă în luna februarie.

„De ce Procuratura doar astăzi se interesează de subiectul finanțării partidelor? Noi întotdeauna am optat pentru finanțarea corectă a partidelor. Intrebații pe ei de ce nu au făcut nimic până acum și astăzi sunt interesați de acest subiect. Asta duce la concluzia că este un act politic”, a declarat Maia Sandu.

Prim-ministra a precizat că Procuratura trebuie să investigheze toate suspiciunile de încălcări legate de finanțarea partidelor.

Amintim că procurorii au inițiat un dosar penal în baza înregistrărilor video făcute publice de Partidul Democrat de la negocierile lui Vlad Plahotniuc cu Igor Dodon. Socialistul susține în video că a primit bani din Rusia pentru partid. Ulterior, Dodon a declarat că imaginile ar fi trucate.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!