/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Procurorul general Harunjen nu a mers la ședința Consiliului Suprem de Securitate, convocată de președintele Dodon. Motivul

11 iunie 2019, ora 09:50

Procurorul General Eduard Harunjen nu a mers astăzi la ședința Consiliului Suprem de Securitate, convocat de președintele Igor Dodon, deși acesta este membru „din oficiu” a CSS, la fel ca și guvernatorul Băncii Naționale, Octavian Armașu. 

Responsabili din cadrul Procuraturii Generale au confirmat faptul că Eduard Harunjen a fost invitat telefonic la ședința CSS de astăzi, dar la Procuratură nu a venit vreun document care ar atesta scopul reuniunii şi ordinea de zi a şedinţei neplanificate din timp.

Ulterior, conducerea procuraturii ar fi aflat din presă despre faptul că președintele Igor Dodon a modificat componența CSS și subiectele care urmează a fi discutate.

„Din presă am aflat despre schimbarea componenţei CSS precum și despre eventualele subiecte, care urmează a fi puse în discuție, vizând unele investigaţii concrete şi alte aspecte ale activităţii instituţiilor de drept. Astfel, procurorul general nu a participat la această şedinţă din impedimente legale, inclusiv cele legate de imposibilitatea furnizării de informații unor persoane, care nu au acces la secret de stat”, ne-au comunicat reprezentanții Procuraturii.

Ședința CSS are loc la această oră. Nu știm dacă guvernatorul BNM, Octavian Armașu, a mers la ședință. Am cerut informații de la reprezentanții BNM (revenim cu actualizări).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram