Reprezentanții Partidului Socialiștilor au comentat anunțul Procuraturii Generale cu privire la inițierea unei cauze penale pentru finanțarea din exterior a partidului.

Socialistul Ion Ceban a declarat că sunt gata să prezinte toate probele necesare anchetei, numai că altor procurori, care nu vor fi controlați politic.

„Toate acțiunile Procuraturii trebuie să fie în cadrul legal. Nu trebuie să fie indicații la comanda unor oponenți politici și a guvernării care trebuie să plece în regim imediat. Suntem gata să prezentăm toate probele necesare pentru un proces judiciar liber, dar nu inițiat de procurori dintr-un oficiu anume”, a spus Ceban.

Precizăm că procurorii au inițiat cauza penală în baza înregistrărilor video pe care le-a făcut publice Partidul Democrat din cadrul negocierilor purtate de Igor Dodon cu Vlad Plahotniuc. Acolo socialistul vorbește despre  faptul că ar fi primit bani din Rusia pentru PSRM. Ulterior, Dodon a spus că video este trucat, iar informațiile au fost scoase din context.

ULTIMA ORĂ! Procuratura a pornit un proces penal în privința finanțării PSRM, în baza înregistrărilor video cu Dodon și Plahotniuc

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!