/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

ULTIMA ORĂ: Maia Sandu înaintează condiții Partidului Democrat pentru eventuale negocieri

11 iunie 2019, ora 13:43

Prim-ministra Maia Sandu îi îndeamnă din nou pe reprezentanții Partidului Democrat să elibereze instituțiile statului și să nu blocheze activitatea Guvernului și anunță în ce condiții ar fi gata să poarte discuții cu Partidul Democrat.

Prima condiție este eliberarea imediată a tuturor instituțiilor statului și retragerea persoanelor agresive din jurul Guvernului. De asemenea, premierul cere acces la locurile de muncă din Guvern și încetarea presiunilor asupra funcționarilor publici.

„Dialogul cu PD poate continua doar aici, în Parlament. Deputații PD ar trebui să se prezinte la această ședință pentru că de asta au fost votați de cetățeni. Noi nu acceptăm discuții ascunse de ochii lumii, așa cum sunt ei obișnuiți”, a spus Maia Sandu.

Prim-ministra a avut un mesaj și pentru funcționarii publici care mai respectă ordinele venite de la democrați. „R. Moldova are Parlament legitim și Guvern legal investit, recunoscut de partenerii internaționali. Ignorați toate indicațiile de la regimul care pleacă. Nu trebuie să vă fie frică. Orice încercare de a vă demite din funcții, făcută de actualul regim, va fi anulată”, promite Maia Sandu.

Amintim că ieri, conducerea PDM i-a chemat pe reprezentanții Blocului ACUM și pe socialiști la discuții, după ce s-a întâlnit cu ambasadorii UE la Chișinău, pentru a identifica o soluție de depășire a blocajului politic în care s-a ajuns.

Vicepreședintele PDM Andrian Candu a spus că toți funcționarii de stat sunt obligați să se supună deciziei Curții Constituționale, iar dacă nu se vor conforma, vor fi sancționați.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram