Prim-ministra Maia Sandu îi îndeamnă din nou pe reprezentanții Partidului Democrat să elibereze instituțiile statului și să nu blocheze activitatea Guvernului și anunță în ce condiții ar fi gata să poarte discuții cu Partidul Democrat.

Prima condiție este eliberarea imediată a tuturor instituțiilor statului și retragerea persoanelor agresive din jurul Guvernului. De asemenea, premierul cere acces la locurile de muncă din Guvern și încetarea presiunilor asupra funcționarilor publici.

„Dialogul cu PD poate continua doar aici, în Parlament. Deputații PD ar trebui să se prezinte la această ședință pentru că de asta au fost votați de cetățeni. Noi nu acceptăm discuții ascunse de ochii lumii, așa cum sunt ei obișnuiți”, a spus Maia Sandu.

Prim-ministra a avut un mesaj și pentru funcționarii publici care mai respectă ordinele venite de la democrați. „R. Moldova are Parlament legitim și Guvern legal investit, recunoscut de partenerii internaționali. Ignorați toate indicațiile de la regimul care pleacă. Nu trebuie să vă fie frică. Orice încercare de a vă demite din funcții, făcută de actualul regim, va fi anulată”, promite Maia Sandu.

Amintim că ieri, conducerea PDM i-a chemat pe reprezentanții Blocului ACUM și pe socialiști la discuții, după ce s-a întâlnit cu ambasadorii UE la Chișinău, pentru a identifica o soluție de depășire a blocajului politic în care s-a ajuns.

Vicepreședintele PDM Andrian Candu a spus că toți funcționarii de stat sunt obligați să se supună deciziei Curții Constituționale, iar dacă nu se vor conforma, vor fi sancționați.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!