/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Grupuri de moldoveni din Italia și Marea Britanie susțin Guvernul Sandu. Cu ce mesaj au venit către polițiști

11 iunie 2019, ora 12:01

Diaspora se mobilizează. Mai multe grupuri de moldoveni din Milano, Italia și Londra, Marea Britanie au venit cu un mesaj către cetățenii Republicii Moldova prin care îi îndeamnă să-și apere votul din 29 februarie. Totodată, reprezentanții diasporei au spus că susțin Guvernul Maiei Sandu și majoritatea parlamentară. În acest sens, moldovenii stabiliți cu traiul peste hotare i-au îndemnat pe polițiști să treacă de partea poporului și să nu să se supună ordinelor venite de la superiori. 

„Mesaj de la diaspora din Londra către forțele de ordine: Slujiți țării și poporului nu dictatorului”, au declarat într-un video postat pe rețelele de socializare moldovenii stabiliți cu traiul în Londra.

Cu un mesaj asemănător au venit și cetățenii Republicii Moldova din Milan. „Este dureros să vedem că sunteți impuși să mergeți împotriva poporului. Treceți de partea poporului. Susțineți organele reprezentative ale țării, susțineți Guvernul, jos dictatura”, a spus un cetățean al Republicii Moldova într-un video publicat pe Facebook.

De asemenea, oamenii spun că nu sunt de acord cu ultimele decizii ale Curții Constituțională.  „Parlamentul este poporul, toți ceilalți sunt uzurpatori ai puterii. Noi ne adresăm către toți cetățenii Republicii Moldova să susțină organele reprezentative ale poporului alese legitim în 24 februarie 2019. Să susțină Parlamentul și Guvernul Maiei Sandu. Doar astfel vom putea restaura democrația în țara noastră”, a susținut unul dintre cetățeni.

Un alt reprezentant al diasporei din Milan a venit cu un mesaj adresat cetățenilor stabiliți cu traiul în țară în care spune că: „Lupta a fost câștigată. Gata, trebuie să ne apărăm victoria”.

Video: Facebook/ Iurie Lozinschi

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram