După ce Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CtEDO) a condamnat Republica Moldova în cazul profesorilor turci care au fost expulzați, astăzi, prim-ministru în exercițiu, Pavel Filip, a declarat că această decizie putea fi anticipată.

„Mie îmi pare rău de tot ce s-a întâmplat atunci cu profesorii turci. Hotărârile CtEDO se execută nu se pun în discuție și răspunde țara. Și plățile vor fi efectuate de către Republica Moldova. Și eu am spus părerea mea cu privire la acest lucru, dar cu părere de rău au fost alte instituții care au intervenit. Sunt instituțiile care s-au ocupat de investigații și au prezentat în acea comisie Parlamentară argumentele”, a susținut Pavel Filip.

Întrebat de o jurnalistă de ce nu a intervenit atunci, Pavel Filip a declarat că nu a putut interveni pentru că era deja un fapt săvârșit.

Până a începe prezidarea Comisiei pentru Situații Excepționale, prim-ministrul în exercițiu, Pavel Filip, a fost întrebat de reportera TV8 cum comentează faptul că Republica Moldova a fost condamnată la CtEDO în cazul profesorilor turci expulzați, însă cel din urmă nu a oferit nici un răspuns.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!