/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Ambasadoarea R. Moldova în SUA, rechemată pentru consultări la Chișinău

missing
12 iunie 2019, ora 17:35

Ambasadoarea R. Moldova în Statele Unite ale Americii, Cristina Balan, a fost chemată de urgență la Chișinău pentru consultări. Un ordin în acest sens a fost semnat de ministrul de Externe, Nicu Popescu.

Potrivit documentului, diplomata urmează să se prezinte la Chișinău pe 14 iunie.

Nicu Popescu precizează că a informat autoritățile americane despre decizia respectivă și motivele de rechemare a ambasadoarei și a menționat că „din acest moment orice demersuri întreprinse de către Cristina Balan nu reprezintă poziția autorităților moldovenești legitime”.

Precizăm că ambasadoarea Cristina Balan a fost numită în funcție în luna mai 2018. Aceasta este vicepreședinte a Partidului Democrat.

Ieri, la adresa redacției noastre a fost trimisă o declarație a Partidului Democrat din care rezultă că reprezentanții formațiunii ar promova în Statele Unite ale Americii (SUA), inclusiv prin intermediul ambasadoarei Cristina Balan, un mesaj precum că deputații din Blocul ACUM și PSRM fac jocul Moscovei, prin crearea unei majorități parlamentare și investirea unui nou Guvern.

EXCLUSIV: PD-ul le scrie partenerilor din SUA că ACUM și PSRM fac jocurile Moscovei. Mesajul ar fi promovat și de ambasadoarea Balan

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram