Ambasadoarea R. Moldova în Statele Unite ale Americii, Cristina Balan, a fost chemată de urgență la Chișinău pentru consultări. Un ordin în acest sens a fost semnat de ministrul de Externe, Nicu Popescu.

Potrivit documentului, diplomata urmează să se prezinte la Chișinău pe 14 iunie.

Nicu Popescu precizează că a informat autoritățile americane despre decizia respectivă și motivele de rechemare a ambasadoarei și a menționat că „din acest moment orice demersuri întreprinse de către Cristina Balan nu reprezintă poziția autorităților moldovenești legitime”.

Precizăm că ambasadoarea Cristina Balan a fost numită în funcție în luna mai 2018. Aceasta este vicepreședinte a Partidului Democrat.

Ieri, la adresa redacției noastre a fost trimisă o declarație a Partidului Democrat din care rezultă că reprezentanții formațiunii ar promova în Statele Unite ale Americii (SUA), inclusiv prin intermediul ambasadoarei Cristina Balan, un mesaj precum că deputații din Blocul ACUM și PSRM fac jocul Moscovei, prin crearea unei majorități parlamentare și investirea unui nou Guvern.

EXCLUSIV: PD-ul le scrie partenerilor din SUA că ACUM și PSRM fac jocurile Moscovei. Mesajul ar fi promovat și de ambasadoarea Balan

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!