Deputații din majoritatea parlamentară formată de către Blocul ACUM și Partidul Socialiștilor au format astăzi comisiile permanente ale Legislativului și au ales conducătorii noilor structuri. Opoziției parlamentare i-a fost cedată conducerea a patru structuri.

Potrivit votului deputaților, Parlamentul va avea 11 comisii permanente. Conducerea a patru comisii a revenit deputaților din Blocul ACUM, trei vor fi conduse de reprezentanți ai Partidului Socialiștilor, democrații urmează să preia conducerea a trei comisii și una va fi gestionată de un deputat din fracțiunea Partidului Șor.

Iată cine sunt deputații care vor fi președinți de comisii:

1.Comisia Juridică, Numiri și Imunități – Sergiu Litvinenco (PAS)

2.Comisia Economie, Buget și Finanțe – Igor Munteanu (DA)

3.Comisia Apărare și Ordine Publică – Chiril Moțpan (DA)

4.Comisia Politică Externă și Integrare Europeană – Iurie Reniță (DA)

5.Comisia Cercetare Sport și Mass-Media – Adrian Lebedinschi (PSRM)

6.Comisia Agricultură și Industrie Alimentară – Radu Mudreac (PSRM)

7.Comisia Control al Finanțelor Publice – Vladimir Golovotiuc (PSRM)

Comisia Administrație Publică,  Comisia Protecție Socială și Comisia Mediu și Dezvoltare Regională vor fi conduse de reprezentanți ai opoziției din Partidul Democrat. Iar președinte al Comisiei pentru Drepturile Omului și Relații Interetnice va fi un deputat al Partidului Șor.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!