Conducătorul interimar al Executivului de la Comrat, Vadim Ceban, care o înlocuiește pe Irina Vlah la funcția de bașcan al Găgăuziei cât timp aceasta este implicată în campania electorală din regiune, a fost amenințat de către un fost deputat democrat, după ce a spus că intenționează să participe la ședințele noului Guvern al Maiei Sandu. Oficialul găgăuz s-a adresat la procuratură și cere intentarea unei cauze penale pentru amenințarea pe care a primit-o din partea democratului Corneliu Dudnic.

„Aveți doi copii, aveți soție. Eu bănuiesc că în cazul în care se vor încinge spiritele, dvs veți avea unde să vă ascundeți. Gândiți-vă la părinții care trăiesc în Cișmichioi. Nu faceți declarații negândite, care ies din limita legală”, a declarat fostul deputat democrat Corneliu Dudnic, scrie găgăuzinfo.md.

Vadim Ceban s-a adresat deja Procuraturii din Găgăuzia și a solicitat ca democratul să fie tras la răspundere pentru că i-a amenințat familia cu răfuială fizică.

Precizăm că Ceban a participat totuși la ședința Guvernului Sandu din 10 iunie.

Anterior bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, și-a anunțat  susținerea pentru noul Guvern investit la Chișinău și a lăudat inițiativa de formare a majorității parlamentare de către socialiști și membrii Blocului ACUM.

Bașcanul Irina Vlah susține noul Guvern: „Găgăuzia este cu voi”

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!