„Frații noștri de peste Prut își pierd încrederea în capacitatea României de a le susține interesele legitime, democratice și proeuropene, pentru că stăm în expectativă și ne gândim ca nu cumva să-l supărăm pe Plahotniuc”. Declarația aparține fostului premier român și comisar european, Dacian Cioloș.

Politicianul este de părere că R. Moldova nu trebuie aruncată în haos, prin organizarea de alegeri parlamentare anticipate și îl critică dur pe ministrul român de Externe, Teodor Meleșcanu, după ce șeful diplomației române a afirmat în nume personal că anticipatele ar fi o soluție pentru a pune punct crizei politice de la Chișinău.

„Într-o astfel de situație, ca ministru de Externe nu poți să exprimi o părere personală pentru că cunoști personal un lider sau altul acolo. Eu cred că importantă acum e stabilitatea în Republica Moldova. O majoritate constituită în Parlament a format un Guvern, un Guvern în fruntea căruia este o persoană care are credibilitatea și are susținerea principalilor parteneri occidentali ai Republicii Moldova, Uniunea Europeană și Statele Unite”, a declarat Dacian Cioloș într-un interviu acordat pentru RFI.

Pentru aceeași sursă, Cioloș a spus că a vorbit la telefon cu Maia Sandu și știe că în noul Guvern de la Chișinău sunt oameni de încredere, care vor o cale europeană pentru Republica Moldova.

„Deci avem o majoritate politică în Parlament, avem un Guvern, în fruntea căruia este o persoană proeuropeană, cu un program politic clar proeuropean. Deci nu văd de ce ar trebui să aruncăm din nou în haos Republica Moldova, pentru a organiza alegeri anticipate, pentru că așa vrea un oligarh, care încearcă să controleze toate instituțiile în Republica Moldova și căruia atunci când nu-i convin rezultatele alegerilor, le anulează, așa cum a făcut și în cazul alegerilor de la Primăria Chișinău”, amintește Dacian Cioloș.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!