O declarație de susținere a noii majorități parlamentare și a Guvernului Maiei Sandu a fost citită astăzi la ședința Consiliului Raional Cahul. Mai mult de jumătate dintre consilieri au semnat documentul.

„Invocând recunoașterea legitimității noii majorități parlamentare și a noului guvern al Republicii Moldova de către Uniunea Europeană, Consiliul Europei și OSCE, precum și de către cele mai importante state ale lumii…ne exprimăm susținerea Guvernului în frunte cu Maia Sandu, alcătuit din cetățeni integri și profesioniști, care are capacitatea necesară pentru a scoate statul din captivitatea clanurilor oligarhice. Facem un apel către toți aleșii locali și funcționarii publici să ne urmeze exemplul și să se implice în procesul de implementare a pachetului de legi pentru deoligarhizarea instituțiilor statului”, se spune în declarație.

Documentul a fost semnat de 19 consilieri din cei 35 aleși în Consiliul Raional Cahul.

Aleșii locali au făcut un apel și către Partidul Democrat și alți exponenți ai vechii guvernări prin care i-au îndemnat să se abțină de la acțiuni anticonstituționale și să asigure în mod pașnic transferul de putere către Parlament și Guvern, care reprezintă voința politică a majorității cetățenilor Republicii Moldova.

Amintim că zeci de primari și consilieri au semnat declarații de susținere a Guvernului Filip și i-au declarat trădători pe Maia Sandu, Andrei Năstase și Igor Dodon.

Declarații pe bandă rulantă, semnate de aleșii locali ai PD care nu recunosc noul Guvern

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!