Președintele Igor Dodon spune că a avut o întrevedere cu doi ex-președinți ai Curții Constituționale (CCM), Victor Pușcaș și Dumitru Pulbere, și cu Petru Railean, fost membru al CCM, iar în cadrul întrevederii, „a fost pronunțată opinia precum că deciziile recente ale Curții Constituționale necesită o revizuire, reieșind din trei considerente:

1) în legătură cu apariția unor circumstanțe noi;

2) pe motivul unor greșeli aritmetice (interpretări eronate legate de trei luni sau 90 de zile);

3) în legătură cu posibila schimbare a jurisprudenței Curții Constituționale, care, însă, nu a fost stipulată în actele respective”, a scris președintele pe pagina sa de Facebook.

Dodon spune că foștii magistrați sunt de părere că în mai multe decizii ale Curții Constituționale, adoptate din anul 2013 încoace, au fost depistate anumite devieri de la cadrul Constituțional, care ar determina necesitatea revizuirii acestora și că judecătorii constituționali au încălcat Codul Jurisdicției Constituționale.

Vezi și:

/DOC/ CCM a publicat decizia motivată la hotărârea din 8 iunie, de a declara neconstituționale actele adoptate de Parlament

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!