Finlanda susține în totalitate declarația emisă de reprezentanta Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de SecuritateFederica Mogherini, prin care a fost recunoscută legitimitatea noului Guvern de la Chișinău condus de Maia Sandu. Anunțul a fost făcut pe pagina oficială de facbook a Ambasadei Finlandei cu sediul la București.

Instituția diplomatică a plasat întreg comunicatul emis anterior de Mogherini și a precizat că este de acord în totalitate cu opinia oficialei UE privind situația politică din R. Moldova.

În adresare se spune că: „Uniunea Europeană solicită calm și constrângere. Reprezentanții Parlamentului, aleși în mod democratic, trebuie să găsească calea de urmat pentru Republica Moldova prin dialog. Uniunea Europeană așteaptă ca Republica Moldova, țară asociată cu UE, să respecte statul de drept și să garanteze democrația, în conformitate cu principiile de bază ale Acordului ambițios de Asociere”.

Anterior alte state europene au emis declarații cu privire la recunoașterea și sprijinul noului Parlament și Guvern al Republicii Moldova. Este vorba despre Marea Britanie, Franța, Germania, Polonia, Suedia și Elveția.

Declarația comună a cinci țări europene: „Susținem Parlamentul Republicii Moldova ca reprezentant al poporului”

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!