În prima conferință de presă susținută în calitate de ministră a Educației, Culturii și Cercetării, Liliana Nicolaescu-Onofrei a făcut un apel către toți angajații din domeniu, prin care i-a îndemnat să nu fie indiferenți. Chiar dacă mulți dintre aceștia ar fi fost intimidați, ministra îi le-a spus să aibă curaj precum a avut comunitatea academică a Universității Tehnice din Moldova, care a semnat ieri o declarație prin care sprijină Guvernul Maiei Sandu. 

„Mă adresez colegilor din Minister, cu cei mai mulți  dintre dumnevoastră ne cunoaștem din 1995. În calitate de ministru, singura politică promovată va fi cea a corectitudinii și a profesionalismului. Dragi colegi, vă îndemn pe toți să fiți curajoși și să fiți alături de noi, am încredere în dumneavoastră”, a spus ministra Educației, Culturii și Cercetării.

La conferinței de presă au fost prezenți și mai mulți academicieni ai Universității Tehnice din Moldova. În discursurile lor, aceștia au anunțat din ce motive au semnat declarația de susținere a Guvernului Maiei Sandu.

„Considerăm că Guvernul are nevoie de o susținere populară. În ceea ce am făcut ne-am exprimat poziția civică. Am fi fost mai mulți dacă am fi avut o perioadă mai lungă. Am dat semnal ca și alți intelectuali să vină în susținerea Maiei Sandu”, a declarat Valeriu Dulgheru, doctor habilitat.

„Să dăm la o parte indiferența. Dacă analizăm ceea ce s-a întâmplat în ultimii doi ani, ajungem la concluzia că a ajuns momentul să acționăm împreună”, a susținut Zaporojan Sergiu, doctor habilitat.

„Am primit o sumedenie de mesaje de susținere. Studenții absolvenți și cei din diasporă au răspuns pozitiv.  Intelectuali, vă îndemnăm să susținem Guvernul Maia Sandu, care a adus o speranță nouă”, a spus Ilie Manole, academician.

Ministra Educației, Culturii și Cercetării, Liliana Nicolaescu-Onofrei a fost investită în funcție pe data de 8 iunie curent.

 

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!