Alexandru Pînzari, șeful IGP, demis din funcție acum câteva zile de membrii Guvernului Sandu, spune că angajații MAI care s-au trezit azi-dimineață cu mascații la serviciu au fost suspendați din funcție.

Pînzari zice că după declarațiile de ieri în care aceștia au spus că recunosc Guvernul Sandu pe numele lor a fost inițiată o anchetă de serviciu și, respectiv, a fost emis un ordin ca aceștia să fie suspendați.

„Să vorbim rațional. Ieri ați văzut declarațiile. A fost inițiată o anchetă se serviciu, au fost suspendați din funcție”, spune Pînzari.

Reporterii aflați la fața locului au observat cum unul dintre polițiști a sărit de pe fereastră în timp ce în clădire se aflau mascații și Alexandru Pînzari: „Este un scenariu pentru show mediatic (…). Nu au fost blocați în clădire, sunt minciuni gogonate”, a comentat șeful IPG, demis din funcție.

Întrebat de jurnaliști de ce a fost pornită ancheta pe numele angajaților Poliției și ce au fost suspendați, Pînzari a spus: „Aici sunt documente secrete, odată ce ei s-au declarat în afara legii, am hotărât să securizăm actele (…). Acțiunile lor nimeresc într-o zonă în afara legii”. 

Am sunat la serviciul de presă al IGP să aflăm câți angajați ai Poliției au fost suspendați din funcție și din ce motiv, dar ni s-a spus că informația va fi publicată mai târziu.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!