/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Poziția OSCE la faptul că reporterii au fost agresați: „Jurnaliștii trebuie să-și poată face munca fără intimidare sau violență”

missing
12 iunie 2019, ora 15:14

După ce mai mulți jurnaliști au declarat că au fost agresați în timpul manifestațiilor Partidului Democrat (PDM), reprezentantul OSCE pentru libertatea presei, Harlem Désir, a cerut astăzi autorităților Republicii Moldova să asigure siguranța jurnaliștilor și să prevină intimidarea presei. 

„Jurnaliștii trebuie să-și poată face munca, inclusiv în timpul demonstrațiilor și acțiunilor publice, liber și fără intimidare sau violență”, a spus Désir. „Solicit autorităților să asigure siguranța jurnaliștilor. Acest lucru este deosebit de important în contextul evoluțiilor politice actuale ale țării ”, se arată într-un comunicat al OSCE.

Potrivit rapoartelor mass-media și organizațiilor neguvernamentale, mai mulți membri ai mass-media, printre care și portalurile media Agora.md,  Unimedia.info și Anticorupție.md, posturile de televiziune Pro TV și TV 8 și ziarul de investigație Ziarul de Garda, au fost afectate și obstrucționate în mai multe incidente între 7 și 9 iunie.

Reprezentantul OSCE privind libertatea mass-media respectă evoluțiile media în toate cele 57 de state participante la OSCE. El oferă avertizări timpurii privind încălcarea libertății de exprimare și a libertății mass-media și promovează respectarea deplină a angajamentelor OSCE în materie de libertate în mass-media.

La manifestația organizată de Partidul Democrat, reportera TV8.md Daniela Cuțu a fost gonită de un protestatar, în apropiere de clădirea Guvernului. Aceasta s-a apropiat de un grup de manifestanți, care își împărțeau sticle cu apă, după finalizarea manifestației organizată de PDM, și i-a luat la întrebări.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram