În timp ce mai mulți primari din diferite regiuni ale republicii au anunțat că susțin sau nu Guvernul Maiei Sandu, primarul interimar al Chișinăului a păstrat tăcerea. Ieri seară, și-a expus totuși poziția față de situația politică creată la nivel central.

Codreanu se arată nemulțumit de faptul că mai multe direcții din cadrul Primăriei nu activează în regim normal în ultimele zile și spune că autoritățile locale trebuie să păstreze o distanță față de evoluțiile din politica centrală.

„Am convocat ieri seara șefii de direcții și întreprinderi ai Primăriei. Criza politică de la nivel central își lasă amprenta și pe activitatea unor colegi, care au intrat într-o zonă de expectativă. Mesajul meu a fost că Primăria nu are ce aștepta, asa cum nu pot aștepta problemele zilnice ale oamenilor și ale orașului. Să fie clar, Primăria nu este institut de analize politice, suntem autoritate publică locală care trebuie să se ocupe de problemele chișinăuenilor”, a scris Ruslan Codreanu pe o rețea de socializare.

Edilul a enumerat și câteva activități planificate pentru următoarele zile: „Începem reparația curților de bloc și reparația celor 12 străzi.  Reparațiile în zeci de instituții de învățământ au fost deja demarate. Facem reparații și procurări de utilaj în 9 instituții medicale, lucrăm pentru lansarea a încă 3 servicii publice electronice municipale, 7 parcuri și scuaruri sunt în plin proces de renovare, stația de levigat pentru Țânțăreni a fost adusă, renovarea subteranelor, asamblarea a încă 15 troleibuze și alte proiecte bugetate pentru acest an”.

Ruslan Codreanu a precizat că în câteva zile ar putea reveni la muncă, după ce a stat acasă având o traumă la picior.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!