Fostul președinte al României, Traian Băsescu, așteaptă ca Statele Unite ale Americii să vină cu o reacție după ce ieri Guvernul în exercițiu condus de Pavel Filip a decis să aloce terenul fostului stadion republican Ambasadei SUA de la Chișinău pentru a-și construi un nou sediu.

„Guvernul oligarhului Plahotniuc a decis să mute ambasada Republicii Moldova de la Tel Aviv la Ierusalim şi să aloce SUA un teren de fotbal pentru construcţia unei ambasade. Este incredibil cum oligarhul Plahotniuc obişnuit să cumpere tot, crede că poate cumpăra bunăvoinţa SUA pentru a rămâne la putere, deși a pierdut alegerile. Mă aştept ca SUA să reacţioneze la tentativa de mituire dirijată de Plahotniuc”, a scris Băsescu pe o rețea de socializare.

Politicianul crede că Guvernul condus de Pavel Filip trebuia să părăsească deja clădirile guvernamentale şi să lase locul Guvernului Maiei Sandu, care este legitim.

„Dacă în fază iniţială, comunitatea internaţională a reacţionat rezervat, în ultimele 48 de ore presiunile asupra guvernului lui Plahotniuc legat de respectarea rezultatului alegerilor au început să crească. Şi atunci ce credeţi că i-a dat prin cap oligarhului Plahotniuc? Să facă ce ştie el mai bine, să cumpere. De data aceasta, nu parlamentari şi nu voturi de la o populaţie adusă în sărăcie ci bunăvoinţă de la cei bogaţi”, a mai scris Băsescu cu referire la autoritățile SUA, care au primit terenul fostului stadion republican pentru construcția sediului Ambasadei SUA în R. Moldova.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!