/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Traian Băsescu așteaptă reacția SUA la „tentativa de mituire dirijată de Plahotniuc”

missing
12 iunie 2019, ora 11:36

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, așteaptă ca Statele Unite ale Americii să vină cu o reacție după ce ieri Guvernul în exercițiu condus de Pavel Filip a decis să aloce terenul fostului stadion republican Ambasadei SUA de la Chișinău pentru a-și construi un nou sediu.

„Guvernul oligarhului Plahotniuc a decis să mute ambasada Republicii Moldova de la Tel Aviv la Ierusalim şi să aloce SUA un teren de fotbal pentru construcţia unei ambasade. Este incredibil cum oligarhul Plahotniuc obişnuit să cumpere tot, crede că poate cumpăra bunăvoinţa SUA pentru a rămâne la putere, deși a pierdut alegerile. Mă aştept ca SUA să reacţioneze la tentativa de mituire dirijată de Plahotniuc”, a scris Băsescu pe o rețea de socializare.

Politicianul crede că Guvernul condus de Pavel Filip trebuia să părăsească deja clădirile guvernamentale şi să lase locul Guvernului Maiei Sandu, care este legitim.

„Dacă în fază iniţială, comunitatea internaţională a reacţionat rezervat, în ultimele 48 de ore presiunile asupra guvernului lui Plahotniuc legat de respectarea rezultatului alegerilor au început să crească. Şi atunci ce credeţi că i-a dat prin cap oligarhului Plahotniuc? Să facă ce ştie el mai bine, să cumpere. De data aceasta, nu parlamentari şi nu voturi de la o populaţie adusă în sărăcie ci bunăvoinţă de la cei bogaţi”, a mai scris Băsescu cu referire la autoritățile SUA, care au primit terenul fostului stadion republican pentru construcția sediului Ambasadei SUA în R. Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram