Președintele Igor Dodon a declarat azi că invită locuitorii țării la un marș pașnic, duminică, la ora 11.00, în susținerea noii guvernări. 

Igor Dodon, președintele Republicii Moldova: „Vă rog să aveți curaj. Vă îndemn să ieșiți cu declarații de susținere a guvernului Sandu. Știu că mulți dintre voi ați fost impuși să fie membri ai PDM. Nimeni nu va fi sancționat și nu va fi impus să intre într-un partid sau altul. Dacă azi, mâine, poimâine sau în următoarele zile noi vom fi mai mulți, atunci transmiterea pașnică a puterii se va face mai rapid”. 

Despre faptul că ar putea chema oamenii la manifestații la Chișinău șeful statului a menționat zilele trecute de câteva ori, în declarațiile sale publice, inclusiv la emisiuni TV la care a participat. Și Andrei Năstase, președintele Platformei DA a spus că ar putea ca formațiunea să-și cheme susținătorii la manifestații publice.

Duminica trecută Partidul Democrat a organizat un marș în centrul capitalei. Aceștia au scandat mesaje împotriva lui Igor Dodon.

De asemenea, Partidul Democrat a cerut Primăriei Chișinău să prelungească valabilitatea autorizațiilor de a organiza manifestații în mai multe locații din centrul capitalei până pe 30 iunie.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!