/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ O nouă ședința de judecată în dosarul Filat, amânată. Când va avea loc următoarea

13 iunie 2019, ora 15:45

Trebuia să aibă loc ședința de judecată, însă din nou s-a amânat. Ex-premierul Vlad Filat, care se află în detenție la Penitenciarul nr. 13, nu s-a prezentat la ședință. Acesta, trece un curs de lecuire. Potrivit avocatului său Victor Munteanu, acestuia i s-a prescris un tratament de două săptămâni, motiv pentru care nu a venit la ședință.

Deși tratamentul medical a fost indicat la data de 5 iunie, medicamentele au fost transmise pe 10 iunie. Astfel, timp de două săptămâni ex-premierul trebuie să treacă tratament medical, a spus apărătorul lui Filat.

Am văzut cererea pe care dumnealui a depus-o astăzi dimineață că nu se simte în stare să se prezinte la ședințele Curții de Apel Chișinău. Dumnealui are blocat un nerv la nivel de zona cervicală și la gât și un pic îl deranjează mâna dreaptă din cauza aceasta. O problemă neurologică la coloana vertebrală și vertebrele gâtului. Deși, a fost prescris la data de 5 iunie, medicamentele au fost transmise pe 10 iunie. Astfel, timp de două săptămâni v-a primi tratament”, a spus Victor Munteanu, apărătorul lui Filat.

Astăzi trebuia să fie examinat recursul depus de către Vlad Filat și avocați împotriva încheierii din data de 16 aprilie a Judecătoriei sectorului Buiucani, prin care s-a refuzat cererea apărării de sesizare a Curții Constituționale pe dosarul „Filat II”. S-a stabilit că următoarea ședință va avea loc la data de 26 iunie.

Vlad Filat este acuzat de spălare de bani, fapte pe care la fel nu le recunoaște.. Potrivit procurorilor, în perioada anului 2013, fostul premier ar fi urmărit scopul deghizării originii ilicite și transferului mijloacelor financiare în proporţii deosebit de mari, provenite din infracțiuni de corupție, și ar fi fost organizatorul și autorul infracțiunii de spălare de bani, utilizând un intermediar cu care se afla în relații de afinitate, pentru realizarea transferurilor.

Filat a fost condamnat la 27 iunie 2016, de către magistraţii judecătoriei Buiucani, la nouă ani de închisoare. Ulterior, decizia a fost menținută de Curtea de Apel Chișinău și Curtea Supremă de Justiție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram