Trebuia să aibă loc ședința de judecată, însă din nou s-a amânat. Ex-premierul Vlad Filat, care se află în detenție la Penitenciarul nr. 13, nu s-a prezentat la ședință. Acesta, trece un curs de lecuire. Potrivit avocatului său Victor Munteanu, acestuia i s-a prescris un tratament de două săptămâni, motiv pentru care nu a venit la ședință.

Deși tratamentul medical a fost indicat la data de 5 iunie, medicamentele au fost transmise pe 10 iunie. Astfel, timp de două săptămâni ex-premierul trebuie să treacă tratament medical, a spus apărătorul lui Filat.

Am văzut cererea pe care dumnealui a depus-o astăzi dimineață că nu se simte în stare să se prezinte la ședințele Curții de Apel Chișinău. Dumnealui are blocat un nerv la nivel de zona cervicală și la gât și un pic îl deranjează mâna dreaptă din cauza aceasta. O problemă neurologică la coloana vertebrală și vertebrele gâtului. Deși, a fost prescris la data de 5 iunie, medicamentele au fost transmise pe 10 iunie. Astfel, timp de două săptămâni v-a primi tratament”, a spus Victor Munteanu, apărătorul lui Filat.

Astăzi trebuia să fie examinat recursul depus de către Vlad Filat și avocați împotriva încheierii din data de 16 aprilie a Judecătoriei sectorului Buiucani, prin care s-a refuzat cererea apărării de sesizare a Curții Constituționale pe dosarul „Filat II”. S-a stabilit că următoarea ședință va avea loc la data de 26 iunie.

Vlad Filat este acuzat de spălare de bani, fapte pe care la fel nu le recunoaște.. Potrivit procurorilor, în perioada anului 2013, fostul premier ar fi urmărit scopul deghizării originii ilicite și transferului mijloacelor financiare în proporţii deosebit de mari, provenite din infracțiuni de corupție, și ar fi fost organizatorul și autorul infracțiunii de spălare de bani, utilizând un intermediar cu care se afla în relații de afinitate, pentru realizarea transferurilor.

Filat a fost condamnat la 27 iunie 2016, de către magistraţii judecătoriei Buiucani, la nouă ani de închisoare. Ulterior, decizia a fost menținută de Curtea de Apel Chișinău și Curtea Supremă de Justiție.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!