/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Sandu, despre oficialii care ar fi părăsit sau vor încerca să părăsească țara: „Vom cere să fie extrădați”

15 iunie 2019, ora 11:02

Prim-ministra Maia Sandu a comentat informațiile apărute aseară în presă precum că unii oficiali, cum ar fi Ilan Șor sau Vlad Plahotniuc, ar fi părăsit aseară aseară țara. 

„O să ajungem să avem un procuror general independent și vom cere să fie extrădați. Nu excludem că ar putea să revină și să încearcă să-și întoarcă puterea, dar cred că oamenii au simțit deja gustul libertății”, a spus Sandu aseară, la emisiunea În PROfunzime de la PRO TV Chișinău.

Aseară, de pe Aeroportul Chișinău au decolat mai multe avioane private. În presă au apărut informații că printre cei care au plecat din țară ar fi și deputații Ilan Șor și Vlad Plahotniuc.

La câteva ore, reprezentanții PDM au publicat un comunicat de presă în care au confirmat faptul că Vlad Plahotniuc a plecat din țară, dar au spus că este vorba doar despre o plecare de câteva zile, pentru a-și revedea familia. Nu este menționat unde anume a zburat liderul PDM.

Informația despre Ilan Șor nu este oficială. Sursele TV8 spun că acesta ar fi plecat aseară la Moscova, împreună cu familia. Am contactat-o și ieri, și azi pe purtătoarea de cuvânt a PP ȘOR, Alina Șargu, dar aceasta nu ne-a răspuns la telefon.

Ultima dată Ilan Șor a apărut în public pe 12 iunie, într-o conferință de presă. Acesta spunea că urmează să organizeze ședința Consiliului Republican al partidului, apoi va veni cu alte declarații pentru presă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram