/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Serviciul Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor neagă că din țară s-ar scoate sume mari de bani

16 iunie 2019, ora 19:53

În prezent, Serviciul Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor (SPCSB) procesează și analizează „într-un regim de activitMoldova”.

Instituția precizează: „capacitățile Serviciului, cât și pârghiile care sunt deținute, inclusiv de către entitățile raportoare și organele cu funcții de supraveghere, sunt utilizate exact conform competențelor deținute”.

„Totodată, Serviciul a atenționat organele cu funcții de supraveghere și entitățile raportoare (bănci, companii de asigurări, prestatori de servicii de plată, notari etc.) despre riscurile sistemice care pot surveni în cadrul activității acestora în contextul evenimentelor care se desfășoară în Republica Moldova, urmând ca acestea, imediat, să aplice măsurile de precauție sporită față de clienți”.

Serviciul menționează că nu a identificat riscuri sau tipologii sistemice.

La 13 mai, ministrul Economiei din Guvernul Sandu, Vadim Brînzan, a anunțat că deține informații conform cărora din contul companiilor cu capital de stat sunt extrase sume mari de bani, fie în numerar, fie sunt transferați pe contul unor companii din offshore. Acesta a făcut apel pentru autosesizare la adresa mai multor instituții cu atribuții de monitorizare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram