Andrei Năstase și Gheorghe Balan, ministrul de Interne și șeful IGP, ar fi cumătri. Democrații spun că este vorba despre un conflict de interese și cer demiterea lui Balan din funcția de șef al IGP. La rândul său, Andrei Năstase spune că Gheorghe Balan e temporar în această funcție și ulterior va fi organizat concurs. 

„Cei care până ieri criticau cumătrismul din instituții și promiteau numiri transparente în funcții și pe criterii de profesionalism, își încalcă din primele zile acest angajament și dovedesc că în realitate ei sunt cei care promovează cumătrismul în instituțiile statului. Cerem, în acest context, demiterea sau demisia imediată a domnului Gheorghe Balan din funcția de șef al IGP, acesta având un grad de rudenie cu noul ministru de Interne, Andrei Năstase, ceea ce reprezintă un evident conflict de interese”, se menționează într-un comunicat al PDM.

Andrei Năstase, ministrul de Interne: „Afinitățile pe care le am cu domnul Balan nu a avut nimic în comun cu numire acestuia în funcția de șef interimar al IGP. Reporter: E cumătru sau nu e cumătrul dumneavoastră? Năstase: Deja am vorbit despre asta. Am vorbit despre afinități. În următoarea perioadă de timp va fi organizat un concurs”, a spus Năstase.

Gheorghe Balan a fost numit în funcția de șef al IGP la prima ședință a noului Guvern, când a fost demis Alexandru Pînzari.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!