/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Armand Goșu, despre ce ar trebui să urmeze la Chișinău și rolul Federației Ruse

missing
17 iunie 2019, ora 09:48

Comentatorul politic de peste Prut, Armand Goșu, a analizat ultimele evenimente care au avut loc în politica de la Chișinău și a criticat dur acțiunile României în acest proces, care a ezitat să se implice pentru a-l da jos de la putere pe Vladimir Plahotniuc. Acesta vorbește despre PR-ul pe care și l-a făcut Federația Rusă și face prognoze despre ce ar urma să se întâmple în R. Moldova odată cu investirea noului Guvern.

Oligarhul atotputernic din Republica Moldova, Vladimir Plahotniuc, a nimerit „cam între vagoane” după ce ce a fost implicat într-o răfuială între diverse grupări criminale apropiate de cercurile puterii de la Moscova. Așa s-ar explica schimbarea de atitudine a Moscovei și faptul că pentru prima dată după criza din Crimeea, Rusia s-a găsit de aceeași parte a mesei cu americanii și europenii”, a spus Goșu pentru Digi24.ro.

Potrivit lui, Federația Rusă își face acum imagine cucerind moldovenii și duce „o bătălie esențială în războiul hibrid al zilelor noastre, pe care, din păcate, România a pierdut-o”.

„Faptul că Rusia a contribuit decisiv, prin vizita emisarului Kozak, la îndepărtarea lui Plahotniuc, prin acest gest, prin două declarații ale președintelui Putin împotriva lui Plahotniuc și de susținere a guvernului Maia Sandu, a câștigat inimile și mințile moldovenilor”.

„A fost și România pe undeva, pe acolo și a făcut niște selfie-uri în aeroport. N-a fost implicată în această operațiune de debarcare a lui Plahotniuc și evident, faptul că într-un interviu-două se menționează, lumea de acolo înțelege ce se întâmplă și zâmbește. Mai degrabă, România s-a salvat în ultima clipă, agățându-se de ultimul vagon, de ultima scară și nu e sigur că nu și-a rupt mâna din umăr”, afirmă comentatorul român.

Armand Goșu a vorbit și despre deciziile Curții Constitușionale și consideră că înalții magistrați „erau pur și simplu pe statele de plată ale lui Plahotniuc” și ar trebui acuum să-și dea demisia.

„Începe o perioadă foarte dură, este doar prima etapă dintr-un parcurs foarte complicat de demantelare a rețelelor lui Plahotniuc și nu mă refer doar la Curtea Constituțională, e vorba de o procuratură specială anticorupție – Centrul Național Anticorupție, care trebuie demantelat, nu se compară cu ce avem noi la DNA, judecători, gândiți-vă cum a fost posibil prin tribunalele din R. Moldova tu să speli 20 și ceva de miliarde, adică acțiuni raider prin care se confiscau proprietăți – nu doar case, ci bănci, fabrici, conturi întregi, este ceva halucinant ce s-a întâmplat acolo. Ei bine, lucrurile astea trebuie să nu se mai repete. Cum faci să nu se mai repete? E, zic eu, un proces pe termen lung și Moldova are nevoie de asistență, sper să primească asistență de unde trebuie, ca să împiedice orice derapaje pe viitor”, afirmă Armand Goșu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram