/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Ministra Finanțelor: Obiectivul nostru este să aducem toate instituțiile publice în albia normalității

missing
17 iunie 2019, ora 12:39

Toate proiectele pornite de fosta Guvernare vor fi continuate, iar toate proiectele publice vor fi revizuite din două perspective, dacă sunt benefice cetățenilor și dacă reprezintă o metodă bună de a cheltui banul public. Despre aceasta a declarat ministra Fianțelor, Natalia Gavrilița, la evenimentul de prezentare în fața angajaților instituției. La rândul său, prim-ministra, Maia Sandu, a spus că una din principalele obiective va fi restabilirea finanțării externe. 

„Orice Guvernare care nu ar veni, avem nevoie de drumuri bune, de infrastructură, de servicii publice de calitate etc, dar în unele cazuri banul poate fi folosit mai bine. Același leu poate fi folosit pentru a obține servicii orientate spre om nu spre un grup mic. M-a durut faptul că au fost constituite instituții paralel. Astfel, primul nostru obiectiv este ca să aducem toate instituțiile publice în albia normalității”, a declarat ministra Finanțelor.

La eveniment a fost prezentă și prim-ministra, Maia Sandu. Aceasta a declarat că în următoarele zile va fi restabilit dialogul cu partenerii externi, astfel încât bugetul de stat să fie suplinit cu resurse externe.

„Trebuie să avem certitudinea că toate plățile cetățenilor vor fi oferite la timp. De astăzi încolo începem să lucrăm doar având în fața noastră interesul oamenilor, pentru a ne asigura că nici un bănuț din banii publici nu ajung în altă parte decât în beneficiul societății. Trebuie să creem un mediu în care să apară câte mai multe afaceri. Nu venim să facem lucruri pentru noi, venim să facem lucruri pentru noi toți, ca să ne placă să trăim în această societate”, a declarat prim-ministra, Maia Sandu.

Pe data de 8 iunie, Natalia Gavriliță a fost investită în funcția de ministră a Finanțelor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram