/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Răsturnare de situație în cazul lui Viorel Morari! Ex-șeful de la Procuratura Anticorupție cere restabilirea în funcție

missing
17 iunie 2019, ora 09:35

Viorel Morari nu este de acord cu modul în care a plecat din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție (PA) și a scris două plângeri pe numele procurorului general Eduard Harunjen, prin care spune că a fost pus în funcția de procuror la Procuratura Generală (PG) printr-o decizie arbitrară și cere restabilirea în funcție. De asemenea, Morari sesizează procurorul general că ar fi fost urmărit, potrivit lui Vladislav Gribincea, președintele Centrului de Resurse Juridice. Declarațiile au fost făcute aseară în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8.

„El a scris două scrisori prin care a explicat cum a fost înlăturat din funcție, ce s-a întâmplat și a cerut restabilirea în funcție. A declarat în două plângeri, depuse pe numele procurorului general, că a fost filat, a dat numerele de automobile din care a fost filat. A declara că procurorul general l-a scos din funcție fără a i se propune alternative, pur și simplu prin decizia procurorului general a fost pus în funcție de procuror la Procuratura Generală, lucrurile sunt foarte grave. El a solicitat să fie restabilit și ca procurorul general să-și anuleze ordinul”, a spus Vladislav Gribincea.

L-am contactat pe Viorel Morari pentru a-i solicita mai multe informații la acest subiect, dar acesta are în continuare telefonul deconectat. Nici procurorul general Eduard Harunjen nu ne-a răspuns la telefon.

Am solicitat informații de la serviciul de presă al Procuraturii Generale. Revenim cu detalii pe parcursul zilei.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram