/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

ULTIMA ORĂ / Deputații din Partidul Democrat revin la muncă în Parlament

missing
17 iunie 2019, ora 13:11

Fracțiunea Partidului Democrat din Parlament va veni la următoarea ședință a Legislativului. Anunțul a fost făcut de Pavel Filip în cadrul unui briefing de presă. Acesta a spus că democrații vor fi în opoziție, dar vor vota proiectele de legi care sunt importante pentru cetățenii R. Moldova, chiar dacă acestea vor veni din partea deputaților din noua majoritate parlamentară.

„Vom fi în opoziție cu toți cei care vor submina independența, suveranitatea și integritatea teritorială a țării, cu toți cei care vor încălca Constituția și legile țării, cu cei care vor călca în picioare valorile europene. Nu vom fi o opoziție care neagă orbește absolut tot. Vom vota proiectele care vor aduce beneficii concrete pentru oameni. Vom fi o opoziție activă și constructivă”, a dat asigurări Pavel Filip.

Democratul a adresat un mesaj și actualei guvernări pe care a îndemnat-o să nu-și încalce promisiunea făcută anterior și să fie mai bună decât fosta conducere. „Ați promis că veți fi mai buni ca noi. Nu vă încălcați promisiunea. Ani de zile PD a fost acuzat de toate relele în această țară și astăzi acești politicieni demonstrează că nu sunt mai buni decât noi. Astăzi deja au fost invitați funcționari publici cărora li s-a spus să scrie cerere de demisie. Rapidă decizie de a evalua instituțiile și funcționarii. Ei au fost numiți prin concurs și sunt profesioniști. Unde e transparența și corectitudinea”, a întrebat retoric Pavel Filip.

Acesta a cerut politicienilor să nu se lanseze în răfuieli și „să nu creeze haos în țară prin epurarea instituțiilor statului”. „Demonstrați că sunteți mai buni ca noi”, i-a îndemnat Filip pe cei aflați la guvernare.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram