Război în Ucraina, ziua 170: Explozii în regiunea Herson. Anunțul făcut de operatorul ucrainean de energie nucleară

social

Eduard Harunjen vorbește despre eventuala sa demisie din funcția de procuror general. În ce condiții ar putea să o facă

18 iunie 2019, ora 08:07
Distribuie:

Procurorul general al Republicii Moldova, Eduard Harunjen, afirmă că nu are nicio frustrare legată de activitatea sa și, respectiv, nu are motive de a demisiona benevol din funcție. Acesta spune că cei care-i cer acum demisia de onoare vin din zona politicului: „Pentru mine politicul niciodată nu a însemnat nimic. În activitatea mea nici nu m-au ajutat, nici nu m-au încurcat să devin procuror general, de aceea eu las în afara atenției orice declarație politică, încă o dată repet – politică – expusă în adresa Procuraturii sau în adresa procurorului general”, a declarat Harunjen pentru TV8.md.

„Nu am auzit oameni din societate care să-mi ceară demisia, haideți să facem distincție între societate și politic. În primul rând trebuie să înțelegem că, atunci când politicul cere demisia unui procuror, este o chestiune, iar atunci când societatea, oamenii care sunt nemulțumiți de prestația procurorului sau colectivul care este nemulțumit cere demisia procurorului, atunci este cu totul altceva”, a mai spus procurorul general.

„Eu nu am acum nicio chestiune care să-mi trezească anumite frustrări sau care să mă îndemne ca eu să fiu cu gândul împăcat prin demisionări, fiindcă eu conduc un colectiv care urmează să-și presteze mai departe activitatea, acest colectiv își exercită activitățile de rutină fără de care nicio zi nu poate să treacă normal pentru societatea din Republica Moldova”, mai afirmă Harunjen.

Șeful Procuraturii Generale spune că noua guvernare ar fi interesată să țină sub control organele procuraturii, dar o eventuală plecare a sa din funcție ar fi posibilă doar în condițiile în care s-ar opera anumite modificări la actuala legislație: „Există discuții, eu le urmăresc cu atenție, toate discuțiile în jurul sorții de mai de parte a Procuraturii. Evident că fiecare forță politică va încerca să facă diferite chestiuni pentru ca să încerce să controleze într-un fel sau altul Procuratura. Procuratura deocamdată va activa așa cum activează, dacă vor fi vreodată modificări de legi sau mecanisme legale, instituite legal și constituțional, care ar pune la îndoială sau care mă vor impune ca eu să fac anumite acțiuni, atunci eu mă voi subordona fiecărei prevederi legale cu excepția la îndrumările care vin zona politicului”, a declarat procurorul general.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram