Liderul formațiunii „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, susține că deține informații privind locul aflării lui Ilan Șor, Vladimir Plahotniuc și a omului din umbra Partidului Democrat, Serghei Iaralov.

Potrivit politicianului, Ilan Șor s-a stabilit în Israel, Vladimir Plahotniuc ar fi în R. Moldova, iar Iaralov ar fi fugit în Statele Unite ale Americii.

„Este precis că Iaralov este în SUA. Astă noapte mi-a venit informația că la intrare în SUA a fost reținut. Dar asta încă nu este verificat. Trebuie să mai dau niște telefoane”, a precizat Usatîi.

Tot el spune că au fugit din țară și alte persoane care ghidau în R. Moldova schemele lui Plahotniuc.

„Dar cel mai interesant este că toți șmecherii aceștia nici democrații nu-i găsesc. Ei știu că o să iasă la iveală toate și ei toți o să meargă la pușcărie. Au pus în situație și conducerea PD. Vă dați seama că nu vorbea Plahotniuc cu judecătorii sau procurorii, erau oameni pentru asta. Toți au plecat”, a adăugat Usatîi.

Politicianul afirmă că din țară au fost scoși saci cu bani cheș, zeci sau sute de milioane de dolari, odată cu plecarea democraților de la guvernare: „Aveau garajuri întregi de bani. Mai multe mașini, microbuze, intrau fără a fi înregistrate la aeroport. Noul ministru de Interne poate să verifice”.

Usatîi se arată indignat de faptul că noul Guvern nu a întreprins nimic pentru a bloca acțiunile dubioase din aeroport. Politicianul afirmă că ar fi trebuit să solicite Autorității Aeronautice Civile să nu permită zborurile și să facă o solicitare către autoritățile din Ucraina să nu permită trecerea fugarilor prin aeroportul din Odessa, dacă au reușit să traverseze hotarul prin Transnsitria.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!