/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Viorel Morari vorbește în premieră despre demisia din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție

missing
18 iunie 2019, ora 12:09

Viorel Morari, ex-șef al Procuraturii Anticorupție, vorbește în premieră despre decizia de a scrie cererea de demisie din funcție. Primul motiv este, potrivit lui, „pentru a nu prejudicia imaginea instituției Procuraturii”. 

„Al doilea motiv este pentru a fi obiectivă ancheta în privința mea. Acuzațiile erau de natură foarte gravă”, a spus Morari.

„Legea nu prevede ca eu să fiu suspendat decât într-un dosar penal”.

„Alte aspecte erau de ordin personal”. 

„Eu de unul singur nu puteam gestiona cele 1500 de dosare. Aveam nevoie de susținerea subalternilor și de susținerea conducerii Procuraturii Generale”. 

„La 18 aprilie am aflat că la adresa ambasadelor și a mass-mediei a fost expediată acea scrisoare. Primul lucru ce l-am făcut, m-am adresat la procurorul general prin care am cerut să fie inițiată o investigație”. 

„Tot atunci au apărut și informații despre dosarul Tranga. Vreau să vă spun că nu-l cunosc pe domnul Tranga”.

„Nu am nicio implicare în cazul Tranga. În gestiunea PA a fost un material pe faptul spălării banilor în privința Molinart SRL al cărui administrator a fost o perioadă Viorel Varzari”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram