/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Votat în prima lectură! Cum va fi numit și demis directorul SIS

18 iunie 2019, ora 14:03

Directorul Serviciului de Informații și Securitate (SIS) ar putea fi numit de Parlament la propunerea președintelui țării și demis, de asemenea, la propunerea șefului statului sau la propunerea a cel puțin unei treimi din numărul deputaților aleși. Un proiect de modificare de lege în acest sens a fost votat astăzi în Parlament în prima lectură. 

Directorul SIS va fi numit pe un termen de cinci ani, iar activitatea SIS urmează a fi coordonată de către Președintele Republicii Moldova, în limitele competenței sale și va fi supusă controlului parlamentar, potrivit proiectului votat în prima lectură.

Proiectul urmează a fi supus votului și în lectura a doua, iar dacă va fi votat, va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram