Andrian Candu, vicepreședintele PDM, spune că s-a întâlnit zilele trecute cu liderul PDM, Vlad Plahotniuc, în Europa. Acesta a evitat să spună în ce țară anume se află președintele PDM.

„Domnul Plahotniuc nu e în SUA, m-am văzut în Europa cu dumnealui. Nu a dispărut nicăieri. Nu o să intru în detalii despre locația propriu-zisă. Misiunea lui acum este să-și securizeze familia”, a spus Andrian Candu azi, la emisiunea Punctul pe Azi de la TVR Moldova.

Candu afirmă că la securitatea lui Plahotniuc s-a atentat în ultimul an: „În primul rând, din partea Rusiei și a anumitor servicii rusești”, a mai spus vicepreședintele PDM.

De asemenea, Andrian Candu a spus că Vlad Plahotniuc va reveni în cel mai apropiat timp în Republica Moldova.

Primele informații despre faptul că Vlad Plahotniuc ar fi părăsit țara au apărut în seara zilei de 14 iunie. Către miezul nopții, reprezentanții PDM au venit cu un comunicat în care au confirmat faptul că liderul democraților a plecat din țară, dar că este vorba doar despre o vacanță.

Ulterior și Vlad Plahotniuc a făcut o postare pe Facebook în care a spus că e plecat din țară, să se revadă cu familie, că Moldova nu mai e o țară sigură pentru el, dar că totuși se va întoarce în scurt timp.

Ieri, ministrul de Interne Andrei Năstase a spus că nu există informații de la frontieră precum că Vlad Plahotniuc a ieșit din țară și că, chiar de a plecat, a făcut-o sub o altă identitate.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!