/FOTO. VIDEO/ Circa 16 tone de droguri, confiscate la bordul unui vas în portul Philadelphia

19 iunie 2019, ora 11:55

Circa 16 tone de cocaină la bordul unui vapor în portul Philadelphia, pe râul Delaware, au anunțat marți, autorităţile federale americane, transmite Agerpres. 

Este una din cele mai importante capturi de stupefiante din istoria Statelor Unite.O asemenea cantitate de cocaină ar putea ucide milioane de persoane“, a anunţat procurorul general al oraşului Philadelphia, William McSwain.

Cocaina are o valoare pe piaţă de peste un miliard de dolari, potrivit biroului procurorului. Membri ai echipajului de pe vapor au fost arestaţi şi puşi sub acuzare, iar o vastă anchetă este în curs de desfăşurare.

Drogul a fost descoperit în şapte containere care se aflau pe cargoul MSC Gayane, cu direcţia Europa, după ce anterior făcuse escale în Chile, Panama şi Bahamas, potrivit presei locale.

Această captură intervine pe fondul confiscărilor record de stupefiante în nord-estul Statelor Unite în ultimele luni, la Philadelphia, New York şi în New Jersey.

În luna octombrie a anului trecut, peste o tonă de cocaină a fost depistată în Spania, într-o navă maritimă, aflată sub paviolionul Republicii Moldova. Poliția spaniolă a arestat atunci zece persoane, care ar face parte din grupări de traficanți de droguri din Turcia.

Foto: news.sky.com

Foto: news.sky.com

Foto: Twitter/ Philly Informer

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram