Cald afară, fierbinte în transportul public. Greu le este nu doar pasagerilor, dar și șoferilor și taxatorilor. Aceștia spun că nu prea au ce face decât să deschidă geamurile pentru a se mai răcori câtuși de puțin. Directorul Regiei Transport Electric strânge din umeri și spune că doar troleibuzele noi, însă nu toate, au aparate de aer condiționat.

Până să cadă ploaia torențială, oamenii din Chișinău au fost puși la grea încercare de arșiță. Troleibuzele au devenit adevărate saune pe roți, iar pe unii pasageri căldura i-a doborât.

Oamenii se apară de căldură cu evantaiele sau stau pe lângă ferestrele deschise. De aparate de aer condiționat nici vorbă.

Greu le este șoferilor, dar și taxatorilor, care sunt nevoiți să petreacă o zi întreagă de muncă, în asemenea condiții. Așa că abia așteaptă sfârșitul zilei pentru a se despărți de munca sufocantă.

„E cald, e înădușeală desigur, e disconfort. Ar trebui de schimbat troleibuzele astea care au peste 50 de ani”, spune un pasager.

Și taxatorii își doresc aparate de aer condiționat în troleibuze, care le-ar mai ușura puțin munca pe timp de caniculă. De partea cealaltă, directorul Regiei Transport Electric susține că din cele 30 de troleibuze noi, doar 20 au aparate, pe când în celelalte abia urmează a fi instalate. În cele vechi însă nici vorbă de aer condiționat.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!