/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Când ar putea fi deblocată asistența macrofinanciară a UE pentru Moldova. Răspunsul comisarului Hahn

19 iunie 2019, ora 15:50

Asistența macrofinanciară a Uniunii Europene pentru Republica Moldova ar putea fi deblocată în toamna acestui an, dacă Republica Moldova va îndeplini condițiile impuse anul trecut de partenerii europeni, spune comisarul european pentru politici de vecinătate, Johannes Hahn, aflat într-o vizită la Chișinău. 

„Știți că i-am înmânat domnului Pavel Filip încă în luna septembrie a anului trecut o listă cu anumite condiționalități pe care Republica Moldova trebuie să le îndeplinească. Așteptăm ca aceste condiții să fie realizate. Am convingerea că noul Guvern va îndeplini aceste cerințe”, a spus Hahn, în cadrul unei conferințe de presă, susținută la Guvern, alături de prim-ministra Maia Sandu.

Printre condițiile înaintate de UE Republicii Moldova pentru deblocarea asistenței macrofinanciare au fost: respectarea statului de drept, reformarea sistemului judecătoresc, lupta cu fenomenul corupției ș.a.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram