/FOTO. VIDEO/ UPDATE: Andrei Tranga a fost eliberat din detenție

20 iunie 2019, ora 17:15

UPDATE: 17:15 Andrei Tranga a fost eliberat din detenție. Acesta a ieșit din sala de judecată fiind aplaudat de susținătorii săi. La ședință a fost respins demersul procurorilor de prelungirea a măsurii preventive și a fost aplicat din oficiu o altă măsură preventivă, arest la domiciliu pe un termen de 20 de zile.

Avocatul lui Tranga, Ion Dron a declarat pentru TV8 că decizia de astăzi o vor ataca pe motiv că nu ar exista nici un o faptă penală pe numele omului de afaceri.

Este o decizie pe care apărarea o va atac,  din simplul motiv că nu există fapta penală imputată lui Andrei Tranga. Prin urmare, în opinia noastră el trebuie să fie un om liber și nu trebuie să se afla în arest la domiciliu. Prelungirea măsurii arestului la domiciliu o poate cere procurorul, cercetarea penală continuă, nu este finalizată. În opinia apărării, traficul de influență imputat lui Tranga nu există, este o versiune inventată de către pocurori”, a spus Dron.

UPDATE: 13:30 La ședința de judecată de astăzi, magistrații urmau să se pronunțe cu privire la prelungirea arestului preventiv pe numele lui Andrei Tranga. Avocații au solicitat eliberarea și plasarea acestuia la domiciliu. 

Magistrații sunt în deliberări. Judecătorii vor pronunța decizia la ora 16:30.

UPDATE: 12:37 Astăzi are loc ședința de judecată în dosarul omului de afaceri, Andrei Tranga. Cu pancarte în mâini pe care au scris „Copiilor le este dor de tătă”, „Libertatea lui Andrei Tranga”, „Eliberați-l pe Andrei Tranga”, zeci de susținători au venit în fața Judecătoriei Ciocana. 

Ședința de judecată are loc cu ușile închise.

Acum aproximativ o lună, la ședința de judecată a lui Tranga, magistrații au admis demersul procurorilor ca Tranga să mai stea după gratii încă 30 de zile.

Andrei Tranga a fost reținut procurorii pentru Combaterea Crimei Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) la sfârșitul lunii aprilie, într-un dosar penal deschis pentru şantaj. Acesta se află în arest preventiv pe un termen de 30 de zile. Oamenii legii au comunicat că acesta ar fi încercat preluarea unei afaceri.

La rândul său, avocatul omului de afaceri spune că acesta pledează nevinovat și că inițial, Procuratura a anunțat că Tranga a fost arestat pentru șantaj, ulterior s-a dovedit că a fost arestat pentru trafic de influență.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram