/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Secretarul Comisiei de achiziții Moldovagaz, despre jeep-urile de peste un milion de euro

missing
20 iunie 2019, ora 15:18

După ce astăzi, prim-ministra Maia Sandu a declarat în cadrul ședinței Guvernului că întreprinderea Moldovagaz ar fi procurat mai multe automobile costul cărora ajunge la un milion și jumătate de euro, redacția TV8 l-a contactat pe secretarul Comisiei de achiziții al companiei, pentru a afla dacă au fost totuși procurate mașinile. În acest sens, Iurie Rtiscev a spus că Moldovagaz intenționează să cumpere în leasing circa 30 de automobile de model Mitsubishi L200 și că în prezent, acestea încă nu au fost procurate.

„Parcul de automobile este foarte vechi, iar mijloacele de transport trebuie înlocuite cu altele noi. Planificăm să cumpărăm în leasing circa 30 de autovehicule pentru ca fiecare din cele 12 întreprinderi afiliate companiei, să aibă în gestiunea sa două, trei mașini. Prețul unui automobil este de aproximativ 28 de mii de euro. Am dat preferință unei singure mărci de automobil, pentru ca acestea să fie mai ușor de reparat în caz de apar defecțiuni tehnice”, a declarat secretarului Comisiei de achiziții Moldovagaz.

Potrivit acestuia, achizițiile vor fi efectuate în conformitate cu planul de investiții al companiei, aprobat pentru acest an.  De asemenea, Iurie Rtiscev a declarat că în acest sens au fost deja alocați banii necesari. Responsabil de achiziționarea mijloacelor de transport va fi operatorul sistemului de distribuție de gaze, Chișinău-gaz. Ulterior, cele 12 întreprinderi, afiliate companiei „Moldovagaz”, vor semna contractele individual.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram