/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Ambasada Republicii Moldova din Israel nu va fi mutată la Ierusalim? Sandu: Se pare că nu a existat o asemenea decizie

21 iunie 2019, ora 11:04

Prim-ministra Maia Sandu afirmă că la Guvern nu există vreun document cu decizia Guvernului Filip de a muta Ambasada Republicii Moldova din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. 

„Nu am găsit niciun document, când am ajuns în Casa Guvernului. Se pare că nu a existat o asemenea decizie, nu există niciun document scris, a existat doar un comunicat de presă. Se pare că nu a existat o asemenea decizie și nu se mută ambasada”, a spus Maia Sandu la emisiunea Punctul pe Azi de la TVR Moldova.

L-am contactat pe ex-premierul Pavel Filip pentru o explicație, dar acesta nu ne-a răspuns la telefon.

Pe 11 iunie, în cadrul unei ședințe a Comisiei pentru Situații Excepționale, convocată la Guvern de Pavel Filip, a fost luată și decizia ca Ambasada Republicii Moldova din Israel să fie mutată de la Tel Aviv la Ierusalim. Anunțul a fost făcut prin intermediul unui comunicat expediat de reprezentanții Guvernului. La aceeași ședință s-a decis și vinderea terenului fostului stadion republican Ambasadei SUA la Chișinău.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram