/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Ce crede Dumitru Diacov despre demisia judecătorilor CCM

missing
21 iunie 2019, ora 15:40

Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, crede că judecătorii Curții Constituționale ar trebui să-și dea demisia după ce și-au revizuit deciziile anunțate în perioada 7-9 iunie. Totuși, democratul admite că magistrații ar fi făcut vreo înțelegere cu actuala guvernare pentru ca să rămână în funcții, deși anterior deputații Blocului ACUM și cei din PSRM au acordat vot de neîncredere în Parlament Curții Constituționale.

„Curtea și-a anulat acele decizii. Înseamnă că a înțeles că nu poate să contribuie la o continuare tensionării în R. Moldova. Singură și-a anulat deciziile, înseamnă că intrăm într-o normă. Partidul nici nu a pus la îndoială și atunci am revenit imediat în Parlament”, a spus Dumitru Diacov în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la „N4”.

Întrebat dacă magistrații CCM ar trebui să demisioneze după această întorsătură de situație, Diacov a răspuns: „Eu mă gândesc că da. Sau poate domnul Poalelungi a hotărât să-și ia vina asupra sa și ei să rămână să lucreze. Eu nu știu ce s-a întâmplat acolo, dacă dl Poalelungi a discutat cu guvernarea, care este compromisul”.

Amintim că ieri, președintele Curții Constituționale Mihai Poalelungi  și-a anunțat demisia, fără a oferi comentarii.

Astăzi, Comisia de la Veneția s-a expus asupra deciziilor aprobate de judecătorii de la Curtea Constituțională și a stabilit că termenul limită de trei luni de zile, acordat pentru investirea Guvernului de către Parlament, a fost 9 iunie și nu 7 iunie cum stabilise inițial judecătorii CCM.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram