/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Regiunea transnistreană a schimbat legea pentru a atrage investitori din UE

missing
21 iunie 2019, ora 10:10

Cetățenii străini care intenționează să-și deschidă afaceri în regiunea transnistreană vor putea să-și înregistreze companiile pe numele lor. Așa zisul Soviet Suprem de la Tiraspol a schimbat legislația pentru a atrage cât mai multe investiții din Uniunea Europeană.

Până acum, legislația regiunii nu permitea înregistrarea persoanei juridice pe numele unui cetățean care nu a are viză de reședință în Transnistria. Astfel, investitorii străini erau obligați să-și caute o persoană de încredere, locuitor al regiunii, pentru a-l înregistra oficial în acte ca fiind conducător al afacerii.

Această prevedere a fost exclusă din lege prin votul așa-zișilor deputați din Sovietul Suprem, la propunerea așa-numitului Guvern din regiunea transnistreană.

Anul trecut, transnistrenii au dezvoltat un program care prevede acordarea unor reduceri la plata impozitelor și garantarea intereselor investitorilor. După asta, patru companii cu fondatori din România, Ucraina, R. Moldova și Italia au inițiat afaceri în stânga Nistrului. Investițiile au însumat 4,7 milioane de euro.

În prezent, așa numitele autorități de le Tiraspol au înregistrate 26 de proiecte investiționale, în sumă totală de peste 45 de milioane de lei. Printre investitori sunt și cetățeni ai Austriei, Bulgariei și Estoniei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram