/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Vești extraordinare pentru români. Viza pentru America și intrarea în spațiul Schengen, tot mai aproape

21 iunie 2019, ora 07:40

Comisarul european responsabil pentru migraţie, afaceri interne şi cetăţenie, Dimitris Avramopoulos, le-a dat două vești extraordinare cetățenilor români. Aflat la Bucureşti, la reuniunea ministerială UE – SUA a miniştrilor Justiţiei şi Afacerilor Interne, acesta a dezvăluit că România va intra curând în Schengen, iar posibilitatea anulării vizelor pentru SUA este tot mai aproape.

Potrivit comisarului UE, România ar putea intra în Spaţiul Schengen până la sfârşitul mandatului actualei Comisii Europene, adică până la 31 octombrie. „Deşi acest aspect nu face parte din discuţiile noastre, aş vrea să transmit un mesaj clar prietenilor noştri români că foarte curând România va deveni membră a spaţiului Schengen.

Fiind responsabil din punct de vedere politic pentru aceasta, am lucrat îndeaproape cu autorităţile române. România a îndeplinit toate obligaţiile. Mai sunt câteva aspecte, mai ales tehnice, dar şi practice. Nu suntem foarte departe de această zi. Acelaşi lucru este valabil şi pentru Bulgaria şi pentru Croaţia”, a transmis Avramopoulos, citat de Money.ro.

Comisarul european a vorbit și despre vizele pentru Statele Unite. „În ceea ce priveşte Visa Waiver, lucrăm la acest aspect şi am stabilit o cooperare cu SUA. Cred că nu este departe ziua în care vom realiza și acest lucru” presupune Dimitris Avramopoulos.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram