/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Comisia de la Veneția s-a expus cu privire la hotărârile Curții Constituționale a Moldovei din 7, 8 și 9 iunie

missing
21 iunie 2019, ora 14:32

Comisia de la Veneția s-a expus cu privire la deciziile aprobate de judecătorii de la Curtea Constituțională (CCM). Decizia urmează a fi publicată pe pagina web a Comisiei în decurs de circa o săptămână. 

Potrivit informațiilor președintelui Igor Dodon, membrii Comisiei de la Veneția au stabilit că termenul limită de trei luni de zile, stabilit în Constituție pentru investirea Guvernului de către Parlament a fost 9 iunie și nu 7 iunie cum stabilise inițial CCM.

De asemenea, șeful statului spune că, potrivit constatărilor membrilor Comisiei de la Veneția, ex-premierul Pavel Filip nu avea dreptul să semneze decretul de dizolvare a Parlamentului, preluând temporar funcțiile președintelui, și că toate suspendările de până acum ale președintelui Dodon, făcute în urma deciziilor CCM, nu au fost constituționale.

Tot potrivit lui Igor Dodon, în opinia celor de la Comisia de la Veneția, CCM trebuia să invite toate fracțiunile parlamentare la consultări, înainte de aproba hotărârile, nu doar pe cei din Partidul Democrat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram