/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Nicu Popescu: „Scopul nostru este să deblocăm relațiile externe”

missing
21 iunie 2019, ora 09:29

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a fost prezentat astăzi la minister. Diplomatul a spus că prioritar pentru minister va fi implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. 

„Îmi face o deosebită plăcere să revin în acest colectiv. Rămân foarte multe lucruri de a înainta spre Uniunea Europeană, iar fără voi nu o voi putea face. Scopul nostru a tuturor este să deblocăm relațiile externe. Săptămâna trecută am fost la Paris, iar săptămâna aceasta la Washington unde am văzut o dorință de a depăși blocajele anterioare”, a menționat ministrul.

„Suntem o echipă deschisă știm cu toții că avem de învățat. Vă rugăm să fiți deschiși cu presa, cu societatea civilă. Acestea sunt principiile noului Executiv. De astăzi va fi mult mai ușor pentru dumneavoastră să faceți lucrul. Ceea ce vrem să vă cerem este să lucrați strict în interesul cetățeanului. Noi avem un plan foarte ambițios inclusiv de restabilire a dialogului politic cu Uniunea Europeană”, a declarat prim-ministra Maia Sandu.

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene a fost investit în funcție pe data de 11 iunie curent.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram