/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

28 de companii din Republica Moldova vor beneficia de finanțare nerambursabilă din partea Uniunii Europene

missing
23 iunie 2019, ora 08:50

28 de companii vor fi create sau dezvoltate prin intermediul Programului de Atragere a Remitențelor în Economie (PARE 1+1), gestionat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM). Antreprenorii lucrători-migranți sau rude de gradul 1 ai acestora vor primi până la 250 mii lei finanțare nerambursabilă din partea Uniunii Europene.

Titularii afacerilor au semnat contractele de finanțare nerambursabilă în sumă totală de 6.73 milioane lei. Aceste afaceri sunt localizate în 17 raioane ale țării. Activitatea antreprenorială a celor 28 de companii indică faptul că vor genera investiții cumulative în economie de circa 17 mil. lei și vor asigura 69 de locuri de muncă.

Din numărul total de solicitanți de susținere financiară nerambursabilă, 20 activează în agricultură, alte 6 afaceri se vor desfășura în domeniul prestării serviciilor și 2 în industrie.

Din cele 28 de afaceri, aprobate pentru susținere financiară nerambursabilă, 11 sunt start–up-uri, iar 17 sunt în faza extinderii. Beneficiarii vor investi remitențele provenite din 10 state: Belgia, Federația Rusa, Germania, Irlanda, Israel, Italia Marea Britanie, Republica Cehă, România și Spania.

Totodată, 9 afaceri sunt inițiate sau administrate de femei, iar 7 vor fi gestionate de tineri.

De la începutul acestui an, prin Programul PARE 1+1 au mai fost aprobate 65 de proiecte investiționale. În anul 2019 pentru implementarea Programului „PARE 1+1” sunt planificate 40 milioane de lei din bugetul de stat. Totodată, pentru perioada 01 iunie 2019-31 mai 2020 Uniunea Europeană a planificat adițional  15 milioane lei prin Programul „Suport pentru întreprinderile mici și mijlocii din zonele rurale”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram