/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Autoritatea Națională de Integritate, fără inspectori. Maia Sandu vrea salarii mai mari pentru aceștia

missing
24 iunie 2019, ora 17:48

Autoritatea Națională de Integritate nu poate funcționa în condiții normale din lipsă de cadre. Instituția are angajate doar nouă persoane în funcția de inspector de integritate, în loc de 46 câte ar trebui să activeze potrivit organigramei aprobate anterior de Guvern.

Prim-ministra Maia Sandu s-a arătat îngrijorată de această situație, abordând subiectul la ședința de astăzi a Guvernului. În cadrul discuțiilor s-a vorbit și despre salariile unor funcționari de la ANI, care au fost reduse esențial.

Maia Sandu a precizat că angajați ANI ar trebui să beneficieze de o remunerare mai bună: ,,Unor angajați le-au fost reduse salariile cu 60%. Noi ne dorim inspectori la ANI bine-plătiți, independenți, buni profesioniști, pentru că au de cercetat și investigat bunurile la foarte mulți funcționari publici, procurori, judecători și așa mai departe. Este și o condiție pentru sprijinul extern pe care-l avem, de aceea această autoritate trebuie să devină funcțională cât de curând posibil”.

În aprilie 2019, Autoritatea Naţională de Integritate anunța că trebuie să fie angajați încă 34 de inspectori de integritate. Instituția nu putea să rezolve atunci problema cadrelor, deoarece Ministerul Finanțelor anunțase un moratoriu pentru angajările în cadrul instituțiilor publice.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram