Directorul Centrului de Implementare a Reformelor, Iurie Ciocan, vine cu precizări după ce a fost învinuit de prim-ministra Maia Sandu că ar ridica nejustificat un salariu de 70 de mii de lei și spune că remunerarea este binemeritată în condițiile în care statul a făcut economii de milioane de lei, datorită reformelor implementate la sugestia centrului pe care îl conduce.

„Ar fi bizar dacă eu aș intra în polemică cu doamna prim-ministru. Veniturile mele sunt arătate în declarațiile care sunt disponibile la ANI. Contractul meu în cadrul centrului este de la începutul anului 2017 și continuă până în ziua de azi. Cred că în următoarele zile o să punem punct la această activitate. Rămâne să vedem în ce mod și cum”, a declarat Iurie Ciocan pentru TV8.

Funcționarul crede că Maia Sandu nu a fost informată corect despre perioada de activitate a Centrului de Implementare a Reformelor. Funcționarii din cadrul instituției continuă și astăzi să pregătească programe de reorganizare a unor instituții de stat.

„Activitatea nu se reduce doar la reorganizarea Guvernului în nouă ministere, este o tratare prea simplistă. În fiecare minister sunt instituții, au fost tot felul de centre, întreprinderi, inspectorate, agenții. Pentru toate acestea am propus soluții de optimizare și s-au făcut economii la buget de milioane de lei. Salariile pe care le-au ridicat colegii mei din cadrul proiectului nu sunt atât de mari în contextul în care beneficiile pentru buget sunt mult mai mari”, s-a justificat Ciocan.

Acesta mai spune că va încerca chiar astăzi să se întâlnească cu Maia Sandu și să-i ofere explicații vizavi de activitatea Centrulului de Implementare a Reformelor și remunerarea angajaților instituției.

Amintim că, în ședința de astăzi a Guvernului, Maia Sandu s-a declarat surprinsă de salariul de 70 de mii de lei pe care îl primește Iurie Ciocan și i-a cerut explicații funcționarului.

Funcționarul cu salariu de 70 de mii de lei. Maia Sandu cere explicații

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!