/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Maia Sandu, despre birourile de lux amenajate de Guvernul Filip. Câți bani au fost cheltuiți pentru reparații

missing
24 iunie 2019, ora 13:47

Fosta guvernare democrată a cheltuit zeci de milioane de lei în ultimii ani pentru lucrări de reparație în clădirea Guvernului și a creat condiții de lux în biroul ex-premierului Pavel Filip, dar și în cele ale vicepremierilor. Prim-ministra Maia Sandu le-a arătat astăzi jurnaliștilor cum este amenajat etajul cinci al Guvernului.

Potrivit prim-ministrei, cheltuielile pentru mentenanța clădirii Guvernulu au crescut vertiginos, de la un milion de lei pe an la 28 de milioane în anul 2017, iar anul trecut, pentru reparații în Executiv s-au cheltuit alte 23 de milioane de lei.

„Nu s-a făcut pentru îmbunătățirea condițiilor de lucru pentru toți angajații din Casa Guvernului, ci în special pentru cei care au stat la etajul cinci, prim-ministru și echipa sa, viceprim-miniștri…Condiții de lux, dacă ne amintim că în R. Moldova sunt instituții școlare care au viceu afară. Cred că prioritățile au fost alese greșit”, a spus Maia Sandu.

Întrebată ce urmează să schimbe în biroul său, șefa Guvernului a răspuns: „Mare lucru nu putem face acum. Nu putem să scoatem covoarele să le împărțim pe bucățele, dar o să ne asigurăm că de acum încolo banul public se va cheltui eficient”.

Prima decizie care a fost luată pentru a reduce cheltuielile ține de interzicerea achiziționării florilor pentru birourile de la etajul cinci al Guvernului. Maia Sandu a dezvăluit că se cheltuiau sume mari pentru flori și a anunțat că va veni ulterior cu informații detaliate despre cât au costat reaparațiile și amenajarea birourilor din Guvern.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram