/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Președinta Comisiei Electorale Centrale: „Se produce un atentat la independența CEC”

missing
24 iunie 2019, ora 14:56

Președinta Comisiei Electorale Centrale critică dur tentativa deputaților de a modifica legislația, astfel încât membrii CEC să poată fi demiși din funcție fără o decizie a instanței de judecată. Asta după ce proiectul a fost votat în primă lectură la Parlament.

„Este un atentat la indepdența Comisiei Electorale Centrale, care ar trebui să fie în adoptarea deciziilor una apoilitică, independentă.  Dacă până acum, încălcarea unor norme trebuia să fie constatată prin decizie de judecată, mai apoi autoritatea care a numit membrii CEC să ia decizia de demitere, acum a fost omis acest filtru de constatare și rămâne la discreția politicului demiterea unui membru CEC”, a comentat Alina Russu pentru TV8.

La sfârșitul săptămânii trecute, organizațiile membre ale Coaliției civice pentru Alegeri Libere și Corecte și-au exprimat, printr-o declarație, îngrijorarea față de proiectul de lege adoptat de deputați în primă lectură. Societatea civilă le-a cerut legislatorilor să stopeze promulgarea legii și să organizeze consultări publice pe marginea modificărilor legislației electorale efectuate în primă lectura la 11 iunie 2019, înainte de aprobarea acestora în lectură finală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram