Președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, a declarat astăzi într-un live pe Facebook că ar putea să candideze la funcția de șef al Inspectoratului General de Poliție (IGP).

„Am văzut recent că Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a inițiat concursul public pentru suplinirea funcției de șef al IGP, dacă o să-mi revin în formă în timp restrâns, poate voi participa la acest concurs. Atunci veți vedea cine și cum poate lucra și câți oameni vor sta după gratii. Trebuie de precizat că vor sta închiși pe bună dreptate. Nu trebuie să admitem situații precum cele care au fost anterior”, a susținut Renato Usatîi.

La ședința Guvernului din 20 iunie, ministrul de Interne Andrei Năstase a anunțat că MAI a inițiat concursul public pentru suplinirea funcției de șef al IGP.

Interimatul funcției este asigurat acum de fostul judecător Gheorghe Balan, numit șef la IGP de către noua guvernare. Fostul șef al instituției, Gheorghe Cavcaliuc, a anunțat că își dă demisia și intenționează să se lanseze în politică formându-și propriul partid.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!